Jan Erik Rasmussen - Vininformation

Léon Beyer, Eguisheim - Alsace



Eguisheim - © Léon Beyer




Léon Beyer - 12. generation af Beyer slægten
© Léon Beyer




Gewurztraminer fra topserien "Comtes d'Eguisheim"
© Léon Beyer


Familien Beyer har fremstillet vin i Eguisheim, alsaceregionens vugge for vinproduktion , siden 1580. I 1867 grundlagde Emile Beyer "Maison de Vin d'Alsace" - det firma som i dag drives af Léon Beyer, som overtog styringen fra sin far Léon Beyer senior i 1959, og hans søn Marc.

Eguisheim er en spetakulær vinby, anlagt i koncentriske cirkler - dens cirkelformede gader følger linierne fra tre gamle fæstningsvolde. Fortiden har dybe rødder her, rundt om resterne af et slot som stadig er bevaret.

Nutidens vinområde, et af de mest omfattende af alle i Alsace med dets mere end 300 hektarer, er opdelt mellem mange uafhængige jordlodder og så det allestedsnærværende Eguisheim vincooperativ. Området indeholder to grand crus: Eichberg og Pfersigberg, af en meget betydelig størrelse. Hvert år i slutningen af marts, afholder Eguisheim den føtste presentation af den seneste alsaceårgang.

Vinene
Léon Beyer tilbyder sine kunder en komplet serie af alsacevine, fra Sylvaner og Pinot Blanc til de prestigefyldte Riesling, Pinot Gris og Gewurztraminer. Disse vine, som præsenteres under deres verdenskendte navn, indeholder bl.a. de specielt udvalgte: Riesling "Les Ecaillers", Riesling, Pinot Gris og Gewurztraminer "Comtes d'Eguisheim", de sjældne "Vendanges Tardives" og de exceptionelle "Selections de Grains Nobles".

Druer dyrket på de bedste skråninger i Eguisheim og de omkringliggende arealer er råmaterialet, der anvendes til disse prestigesfyldte alsacevine og som har skabt det ry som mærket og navnet Léon Beyer's vine har - repræsenteret på vinkortene hos de bedste restaurenter i Frankrig, Europa og resten af verden.

Nogle af de bedste lokale vinbønder, kendt for deres høje produktionsniveau og loyale over for Léon Beyer, supplerer også med druer fra deres høst.

Vinifikation, udført med kærlig opmærksomhed, kombineret med en streng og ærefuld tradition og moderne teknik, skaber vine for et eliteklientel og kendere af store tørre alsacevine, livlige og elegante, eller fyldige og søde, som Vendanges Tardives eller Selections de Grains Nobles.

Beyer's filosofi
Selvom Maison Léon Beyer absolut er på linie med tiden og har erhvervet nogle af de mest moderne vinifikationsværktøjer, er deres filosofi stadig (ultra) traditionalistisk: Tørre vine - gastronomiske vine - vine typiske for deres "terroir".

"De få sjældne Vendanges Tardives og Sélections de Grains Nobles, søde vine produceret af overmodne druer i exceptionelle år, ledsagere til øjeblikke med luksuøse middage, er undtagelser som bekræfter regelen.

Typiske og klassiske alsacevine er, og har altid været, tørre, friske og med en krop og fylde som reflekterer de forskellige druesorter, jordbundsforhold og årgange.

I de senere år, har et stigende antal af konkurrencer og andre smagninger skabt af journalister eller sommelieer, presset vinmagere til at producere "konkurrence" vine, med en karakteristik af at være forstærket med restsukker, for at give en illution af krop og fylde, med det formål at gøre dem til medaljevindere, samtidigt med og bortset fra et par få undtagelser, at gøre dem uegnet for enhver gastronomisk sammenhæng.

Sukker i vin er ingen fordel i kombination med mad og har tendens til hurtigt at blive for gennemtrængende for forbrugeren, som ender med at blive træt af det. Denne ikke-gastronomiske falske vendange tardive-stil vin, er en sølle karikatur af vores alsace vin.

En række artikler i den internationale presse har behandlet dette fænomen og bekræftet, at Maison Beyer altid har produceret de fineste gastronomiske tørre hvide vine".

Citat: Léon Beyer


Læs mere her: www.leonbeyer.fr


© 2015 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk