Jan Erik Rasmussen - Vininformation

Miguel Torres, PenedésTorres' historiske vinmark Mas la Plana - © 2006 Miguel Torres, SA


Familienavnet Torres har været forbundet med vin i mere end tre hundrede år, og i den periode har de arbejdet med vinmarker i Penedés, et område med en tusindårig tradition for vindyrkning. Familien har trofast dyrket jorden og videregivet deres engagement fra generation til generation. Der gik dog en tid før familien begyndte at handle med deres vin. Den kommercielle aktivitet begyndte i 1800 med en hestetrukken vogn til transport af vinen i træfade.

Det var da Jaime Torres Vendrell kom tilbage fra Cuba at Torres-familien begyndte sin indenlandske samt internationale ekspansion. Jaime Torres havde efter mere end ti års hårdt arbejde og sparsommelighed fået den idé at eksportere sine vine til lande som Cuba, Argentina og Puerto Rico. I 1870 grundlagde Jaime og Miguel Torres Vendrell "Torres & Company association", og påbegyndte bygningen af deres første vineri i Vilafranca del Penedès.Torres' topvin Mas la Plana
© 2006 Miguel Torres, SA


Disse vine opnåede stor prestige ligemeget hvor de frygtløse catalanske kaptajner fra Sitges og Vilanova sejlede dem hen. Cartagena de Indias, Santiago de Cuba, Veracruz, Bremen, Hamburg og Saint Petersburg var nogle af destinationerne. Vinene vandt priser i Vienna, Philadelphia og Paris.

Torres-familiens dynamiske ånd fik dem til ikke kun at fremstille vine, men også til at destillere brandies. Lige fra starten havde brandyfremstilling haft en vigtig rolle og Juan Torres Casals blev en stor promotor for brandy i 1928.

Torres' world-wide ekspansion skyldes Miguel Torres Carbó's målbevidsthed og dristighed. Han huskede altid på sine rødder, hvor han end kom frem slæbende på sine vinflasker, som han tilbød de bedste restauranter og handlende i hans område.

Den spanske borgerkrig skabte en stor krise hos Torres. I 1939 blev vineriet bombet. Det krævede store anstrengelser og beslutsomhed fra Miguel Torres Carbó, og stor hjælp fra hans kone Doña Margarita, at genopbygge vineriet efter denne katastrofe.

Arven efter Miguel Torres Carbó
Siden dengang er fremgangen for Torres-familien vokset og vokset over hele verden. Udover områdene i Catalonien råder Torres-familien over vinmarker i Californien og Chile og siden 1999 har Miguel Torres også været aktiv på det kinesiske marked.

I 1979 åbnedes et vineri i Central Valley i Chile (Curicó), hvor der produceres en bred vifte af vine i et priviligeret land, fuldstændig fri for spor af vinlusen Phylloxera, da denne katastrofe aldrig har ramt Chile.

Lige siden San Francisco i 1975 blev Marimar Torres' hjem, har hun drømt om en vinmark i Californien. I starten af 80'erne sagde hendes far ja, og efter flere års søgning valgte de Russian River / Green Valley, i Sonoma County. Her skaber hun elegante vine på Chardonnay og Pinot Noir.

Familien har fra generation til generation videregivet hemmeligheden bag vinfremstilling og kærligheden til jorden. Denne tradition sammen med visioner for fremtiden, har gjort Torres til et stort eksporterende firma med handel i mere end 120 lande.

Catalonien
Torres' familienavn har figureret i den Catalanske historie siden 1700-tallet. I dag ejer familien omkring 1.300 hektarer af de bedste marker i regionen. Brugen af moderne vinfremstillingsteknikker, bevarelse af traditionelle metoder og beslutningen om ikke at bruge kemiske produkter har alt sammen bidraget til Torres' succes.

Mas La Plana
I Pacs, i det centrale Penedés, ligger Torres' historiske vinmark Mas La Plana. Marken er på kun 29 hektar og er tilplantet med udsøgte Cabernet Sauvignon vinstokke. Den begrænsede mængde druer anvendes til Torres' mest prestigefyldte rødvin, eftertragtet af kendere over hele verden. Ved Paris Wine Olympiad i 1970, overgik den nogle af de mest berømte vine i verden, deriblandt Chateau Latour. Denne succes har været gentaget ved flere andre lejligheder, hvor Gran Coronas Mas La Plana har fået utallige internationale udmærkelser.


Teksten indeholder uddrag af Miguel Torres' web-site (www.torres.se) - vist med tilladelse fra Sílvia Ràfols Mata, Miguel Torres SA.


Læs mere her: www.torres.es
© 2015 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk