Jan Erik Rasmussen - Vininformation

F. E. Trimbach, Ribeauvillé



De maleriske bygninger hos Domaine Trimbach
© F. E. Trimbach


   

Vinmager Pierre Trimbach, på Clos St. Hune - og vinen
© F. E. Trimbach

Jean Trimbach begyndte at producere vin i Alsace i 1626. Firmaets populære rygte er blevet bevaret fra far til søn takket være et blændende vindistrikt og den gode kvalitet på vinene. Siden 1898, som var året, hvor Frédéric Emile Trimbach præsenterede sine vine på den internationale vinmesse i Bruxelles og fik højeste udmærkelse, er navnet Trimbach slået fast og er blevet kendt på internationalt plan som et af de bedste navne i Alsace.

Domainet ligger i Ribeauvillé, og har udviklet sig efter den samme tradition igennem 12 generationer af store vinfrabrikanter, og er nu i hænderne på Hubert og Bernard Trimbach og Bernards sønner Pierre og Jean Trimbach.

Familien Trimbach overvåger personligt enhver handling, der sker under plantning af vinstokke, høst, presning og tapning. Deres kompetence og professionelisme respekteres af alle.

Trimbachs marker ligger hovedsageligt i landsbyerne Ribeauvillé og Hunawihr. De 27 hektar er syd - sydøst vendte, med perfekte jordbundsforhold med meget ler- og kalk og indeholder visse steder også et lag af mergel. Vinstokkenes gennemsnitsalder på 25-30 år er også medvirkende til altid at sikre den højeste druekvalitet. Ikke alle druer i Trimbachs vine kommer fra egne marker, men opkøbes hos udvalgte vinbønder.

Vinene
Hos Trimbach dyrkes alle Alsacedruerne: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat, Pinot Noir (rød), Pinot Blanc og Sylvaner. Da Trimbach lader sine vine gære fuldstændigt færdigt, opnås der meget tørre vine, som er perfekte til mad. Trimbach fremstiller også en prestige serie: Riesling "Cuvée Frédéric Emile", Gewurztraminer "Cuvée Seigneurs de Ribeaupierre" og Pinot Gris "Réserve Personnelle".

En anden type er "Vendanges Tardives" og "Séléction des Grains Nobles". Druerne hertil indhøstes sent, og kun i specielle år har disse overmodne druer nået den ædle forrådnelse. Vinen bevarer modsat de almindelige vine det naturlige indhold af restsukker, hvilket giver dem en stor fylde, samt en eftersmag ud over det sædvanlige. Disse kvalitetsvine bør nydes alene, men kan også drikkes som aperitif, til gåselever, til et vellavet måltid eller til desserter. Sélection des Grains Nobles er endnu mere sjælden, da høsten kun sker under perfekte klimatiske forhold. Druerne høstes én for én, når de har opnået den ædle råddenskab.

Clos Sainte-Hune - et helt exceptionelt stykke jord på bare 1,2 hektar beliggende i Hunawihr er beplantet med Riesling. Vinen herfra er meget koncentreret, af stor race og udvikler en elegant mineralsk finale efter ca. 7 års lagring. Denne sjældne vin, kun ca. 7.000 flasker årligt, anses for at være den bedste Riesling i Alsace.

Det der gør Trimbach´s vine eftertragtede er deres friskhed, tørre karakter og fantastiske syrlighed, som giver dem en elegance og finesse som kun få vinhuse matcher. Vinjournalister verden over er enige om, at Trimbach befinder sig blant toppen af vinproducenterne i Alsace.


Læs mere her: www.trimbach.fr




© 2015 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk