Jan Erik Rasmussen - Oplevelser - Opskrifter - Udstyr - Tips og Tricks

Oplevelser

Besøg på Restaurant Salon hos Claus Christensen

Restaurant Salon, Bredgade 63, 1260 København saloncph.dk

Det var med tårnhøje forventninger min medsmager og jeg, en lørdag aften, svingede ind på Restaurant Salon i Bredgade.
Vi blev budt velkommen lige indenfor døren og efter at have hængt vores overtøj, blev vi vist hen til vores bord.
Rastaurant Salon ligger i den stille ende af Bredgade i en flot gammel bygning for det bedre borgerskab. Lokalerne var hyggelige, med masser af kunst på væggene og stemningen var god. Det var helt tydeligt, folk var kommet for at hygge og spise god mad. Vi sad i det store lokale ud mod gaden.

Vi havde i forvejen besluttet hvilke retter, vi ville smage. Det var to hovedretter - Indbagt pighvar med spinat og hummersauce og Pithivier a la Tournedos Rossini.

Indbagt pighvar - 'delfinen' - den lille udgave af 'hvalen'

Den smilende og nærværende kvindelige tjener satte lækkert brød og smør på bordet og vi bestilte den første ret:
Indbagt pighvar - som bestod af pighvarfilet, laksefars, hummerkød og krydderurter indbagt i butterdej og serveret på bund af spinat og hummersauce. Det er en af Claus Christensens signaturretter, og den måtte vi bare smage. Dertil et glas hvid bourgogne som vi desværre ikke fik navnet på.
En meget velsmagende og lækker ret, hvor vin og mad gik op i en højere enhed.

Næste ret var Pithivier a la Tournedos Rossini, som var et nyt bekendskab for begge smagere.

Pithivier a la Tournedos Rossini

En Pithivier a la Tournedos Rossini består bl.a. af oksemørbrad med trøffel og foie gras, som er indbagt i butterdej, og her serveret med en skøn, skøn rødvinssauce, der komplementerede retten perfekt. Hertil drak vi en meget lækker standard Cotes du Rhone fra Domaine de Marcoux. En Pithivier a la Tournedos Rossini er stor og laves som en ret til to personer. Tjeneren/kokken udskar retten ved bordet ved servering.

Her var det igen en smagsoplevelse ud over det almindelige. Et dejligt stykke veltilberedt oksemørbrad der ikke blev overdøvet af de andre ingredienser i retten. Og så den rødvinssauce!

En dessert kom ikke på tale. Vi var stopmætte!  Det var dyrt at spise på Salon, men det var også godt. Om det er for dyrt, må man selv tage ind og afgøre.© 2023 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk