Jan Erik Rasmussen - Oplevelser - Opskrifter - Udstyr - Tips og Tricks

Tips og Tricks
Alle der elsker sorte oliven, ved, at de bedste mærker altid indeholder sten. Derfor er det en god idé, at investere i en olivenudstener. Den viste model er fra H. W. Larsen www.hwl.dk.

Velfungerende olivenudstener

Sæt en oliven på højkant i den lille skål og pres tangen sammen - så er stenen ude. Egner sig dog ikke til de helt små sortbrune nicoise oliven - de falder igennem.


Kaffekværn og mandolin

En kaffekværn er en glimrende krydderikværn som fås fra ca 250 - 350,- ( Den viste model er vist udgået! )
En mandolin er noget dyrere, ca 1200,- hos Kunst og Køkkentøj www.kunstogkokkentoj.dk.
Mandolinen er uundværlig til agurkesalet, syltede rødbeder, bradepandekartofler o.lign.


Instant Read- og ovntermometer

Noget af det helt essentielle ved madlavning er styring af temperaturen. Et Instant Read termometer er godt til brug ved stegning af frikadeller, kødboller, medisterpølse og lign. Ved ovnstegning anbefales et ovntermometer med kabel og spyd. Ovntermometret bliver uden for ovnen og spydet presses ned i stegen inde i ovnen. Kablet sidder i klemme i ovndøren. Fås hos H. W. Larsen www.hwl.dk.



© 2023 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk