Jan Erik Rasmussen - Vininformation

Beaujolais
Vinene gives point efter en skala fra 0-5, hvor 5 er højest. Nogle vine er for unge til en endelig bedømmelse og derfor er pointene sat i parentes ( ). Disse vil senere blive revurderet.
  Navn / Årgang Forhandler Pris Smagsnoter

Joseph Drouhin
Morgon
Domaine Hospice De Belleville

www.drouhin.com

Gamay

Morgon
2014
H. J. Hansen Vin
www.hjhansen-vin.dk
140,- Smagt maj 2017
4 point

Flot duft af mørke kirsebær, lidt bitre drueskaller og noget floralt.
En let vin, men med en god krop og struktur. Meget saftig og ren i smagen og med en behersket garvesyre.
Mellemlang eftersmag.

Joseph Drouhin
Moulin-a-Vent

www.drouhin.com

Gamay

Moulin-a-Vent
2014
H. J. Hansen Vin
www.hjhansen-vin.dk
160,- Smagt april 2017
3,5 point

Flot duft af mørke kirsebær, lidt blomme og et strejf af bagt brød og noget floralt.
En let vin, men med en god krop og struktur og med en behersket garvesyre.
Mellemlang eftersmag.

Chateau des Capitans
Juliénas
Distribution Georges Duboeuf

www.duboeuf.com

Gamay

Juliénas
2009
Løgismose Vin
www.loegismose.dk
98,- Smagt december 2011
3,5 point

Dejlig duft af druematerialet (Gamay) og en let parfumeret floral duft.
Saftig og frugtrig med lidt frygtsyre og en let mineralsk friskhed.
En let vin med forholdsvis bløde tanniner.
Kan sagtens ligge et par år mere.
Det sammlede indtryk af vinen, kan sammenlignes lidt med ung bourgogne, selv om druematerialet er et andet.

Domaine de la Tour du Bief
Moulin-a-Vent
Distribution Georges Duboeuf

www.duboeuf.com

Gamay

Moulin-a-Vent
2009
Løgismose Vin
www.loegismose.dk
97,- Smagt december 2011
(3,5) point

I duften lidt animalsk, lidt flotalt og lidt krydderurter.
Smag af mørke kirsebær og en anelse bitterhed.
Mere kraftig og fyldig end Juliénas.
Stadig tillukket og med markant garvesyre.
Lad den ligge et par år eller mere. Den kan tåle det.

Louis Jadot

www.louisjadot.com/en/index.php

Gamay

Beaujolais-Villages
Combe Aux Jacques
2010
Vinstedet
Gl. Kongevej 128, Frb.
90,- Smagt august 2012
3,5 point

God duft af modne røde bær, lidt roser og lidt mineralitet.
I munden er den saftig og frugtrig - med lidt frygtsyre og en let mineralsk friskhed.
En forholdsvis let vin som minder meget om en let Bourgogne.
Prøv den til frokostbordet med lidt lune retter eller et par skiver kold Berberie-andebryst.


© 2017 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk